کتاب سواد رسانه تلاشی است برای یافتن پاسخهایی علمی و روشن به پرسشهای زیربنایی و مهمی مانند اینها: روایت چیست؟ به چه کار میآید؟ چهطور به زندگی و متنهایی که میخوانیم شکل میدهد؟ این کتاب گامی است سنجیده و دقیق برای توضیح ساده و همهفهم مباحث مربوط به روایت و تکنیکهای روایی و تبیین مفاهیم زیربنایی حوزهٔ روایتشناسی.
هدف این کتاب کمک به خوانندگان برای یافتن پاسخ به این پرسشهاست: روایت چیست، چهطور ساخته میشود، بر ما چه تأثیری دارد، ما چهطور بر آن تأثیر میگذاریم، چهطور منتقل میشود، چگونه با تغییر رسانه یا بافت فرهنگی، روایت هم عوض میشود و چهطور نهتنها در هنر بلکه در همه جای زندگی روزمرهٔ همهٔ انسانها و در طول روز بارها خودش را نشان میدهد.
سواد روایت نهتنها کتاب کمنظیری برای داستاندوستانی است که میخواهند راهی به پشت صحنهٔ متن پیدا کنند بلکه مرجعی ارزشمند برای دورههای روایتپژوهی، دانشجویان، پژوهشگران و علاقهمندان روایت در حوزههای مختلف از جمله ادبیات و تئاتر، فیلم و رسانه، جامعه و سیاست، روزنامهنگاری، خودزندگینامهنویسی، تاریخ و همچنین حوزههای دیگر هنر، علوم انسانی و علوم اجتماعی محسوب میشود. در پینوشتهای هر یک از فصلهای کتاب میتوان منابع مفید متعددی را هم برای مطالعهٔ بیشتر و پژوهش دربارهٔ موضوع همان فصل یافت.
نظرات کاربران